Loman jälkeen ei ole juurikaan puutarhan hommat kiinnostaneet. Toisaalta, tuollahan sataa koko ajan, että vaikka kiinnostaisi, ni ei sitä sateeseen jaksa..

Piha on siis aivan järkyttävä. Nurtsi on pari kertaa leikattu kyllä, mutta toi aneeminen kukkapenkki. Auringonkukat puskee rikkaruohon läpi, mä en ole jaksanu niitä tukea, ni suurin osa makaa maassa. Pari on toki pystyssä ja parissa on jopa kukka. Auringonkukkien vieressä nököttää gladioluksia, mä en tiedä miten niitä pitäis kasvattaa, tasan törkkäsin ne niiiiin syvälle, että riittäis, silti ne kasvaa niiiiin hervottoman isoiksi, että nekin kaatuilee. Toki, niissä on nyt kukkia, että onpahan pihalla kukkia.

Toinen osa pienestä puutarhapläntistä on nyt ollut hyötypuutarha. PERUNA on hyvä, ne ei tartte ku törkätä maahan ja johan tulee satoa. Perunoita tuli niin, että muutaman aterian sai oman maan perunoista. Ne on kyllä hyviä..

Toinen osa hyötypuutarhasta on toi porkkana. Ostin yhden sellaisen nauhan, mutta sitten oli myös pussillinen irtosiemeniä, niitten kanssa kyllä palaa käpy, ne on niiiiin pieniä, että niitä EI jaksa yksitellen tökkiä. Ensi vuonna ostan VAIN pari pussia naruja. Nyt tuli niin, että muutama porkkana oli ok, loput kasvoi sikinsokin ja solmussa. Ai harventaa, pitäis vai? Joo-o, pitäis kyllä... Vaan kun ei jaksa. Loppujen lopuksi taisi osa mädäntyä maahan, vai onkohan olemassa joku porkkanamato? Ne oli ihan rusehtavia ja outoja...


Loman aikana myös kukat kokivat kovan kohtalon, siis kesäkukat. Orvokit kuoli kaikki. ainoa jokka vielä yrittää on ahkeraliisa laatikossa, niitä voisin ostaa myös ensi vuonna... Amppelissa oli joku kesäkukka, se oli ihan raato kun kotiin tultiin, leikkasin kaikki oksat pois ja kastelin. Nyt puskee ihan pienesti taas vihreetä, voiskohan ton kasvattaa ensi kesäksi kotona taas isoksi? Ehkä kokeilen.

Mun puolesta puutarha saa nyt ihan jäädä odottamaan seuraavaa kesää....